11.3.2013

Kuva&Kamera -messujen saalis

Olin lauantaina Jonina kanssa Kuva&Kamera -messuilla ekaa kertaa. Riennettiin sinne heti kun messut aukesivat ja kierrettiin pisteet nopeasti läpi ja mentiin kuuntelemaan sairaan kiinnostava luento Urheilukuvauksen salat - Vesa Koivunen ja Ville Lahtinen. Luento oli tosi kattava upeine kuvineen ja vinkkeineen. Messut olivat aika pienet, mutta itse olin ihan tyytyväinen siihen koska ehti käydä kaikki osastot läpi moneenkin kertaan. Menin myös kameratorin pisteeseen kyselemään alennuksessa olevaa Sigman 30mm 1.4 objektiivia, mutta se meni sitten toiselle ostajalle kun en sitä heti ottanut, oli muitakin hyviä tarjouksia mutta tän kuun tiukan budjetin takia jäi tälläkertaa isommat ostokset ostamatta.. Ensivuonna aion varautua paremmin ja säästää ajoissa messuja varten! Jotain tarttui kuitenkin mukaan:1. Julkaisija -lehden sai messuilla ilmaiseksi, joka on siis graaffista viestintää käsittelevä lehti, enkä ole aiemmin sitä lukenut. Tänään yöiden jälkeen aion käydä sen kimppuun ja selvittää kannattaako lehdestä jatkossa alkaa maksaakin!

2. Sain kympillä topshotin outletistä tämän hajottajan salamaani. Ostin salaman käytettynä, joten siitä puuttuu normaalisti mukana oleva pieni hajottaja, eli tämä tuli todella tarpeeseen. Sopii todella hyvin henkilökuvaukseen, ehdin jo hieman testatakin ja tuli kivan pehmeä valaistus.

3. Nyt kun oon innostunu kuvaamaan järkkärilläni videoita niin tää kirja ostu just nappiin, Videokuvaa järkkärillä, 15e! Aluksi en osannut laittaa edes manuaaliseksi noita asetusten säätöjä niin tää kirja auttaa mua sit selvittää loputkin ton homman salat. Joni osti HDR-valokuvauskirjan jota itekkin kattelin, mutta vaihdetaan näitä sitten keskenään niin hyödytään sitten toisenkin ostoksesta :)

4. Oon jo vähän ehtinyt Kamera -lehteen tutustua kun oon noita valokuvauslehti innostunut ostamaan, ja nyt messuilla sai tarjouksen vuoden tilaus vain 49euroa ja sai valita vielä 2011-2012 lehdistä yhden ilmaiseksi mukaan! Otin ton numeron vaikka olikin 2011 niin siinä oli extrasivuja niin paljon ja mielenkiintoisia juttuja että tuntui pahaalta valinnalta.

5. Tarkkailen aina näiden muistikorttien alennuksia ja nyt sai tosi hyvään hintaan ton 16gb, vain 15euroa gigantin pisteeltä. Tulee todellakin tarpeeseen koska mulla on tällä hetkellä vain 8gb kortteja ja etenkin videokuvaukseen tarvitsin isomman kortin.

Siinä ne! Kävikö muut messuilla ja tarttuiko mitään mukaan? Loppuun vielä messuilta saatu lappunen jossa loistavat 10 käskyä kuvan käyttäjälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti