13.3.2013

Polaroidit käyttöön

Toissapäivänä sain pariviikkoa odottelemani kameratilauksen kotiin jonka olin yhdeltä kamerafoorumin kautta hankkinut. Eilen pääsin myös testaamaan ihania polaroid -kameroitani! Sain eilen hankittua The impossible projectin filmit (2kpl) kameroihin, ja pienen säädön jälkeen siskoni kanssa saatiin kamerat skulaamaan. Minulla on siis tällä hetkellä kaksi Polaroid 600:sta, toisessa lukee autofocus ja toisessa supercolor. Autofocuksen sain ilmaiseksi töistä kun se lojui käyttämättömänä varastossa ja toisen bongasin valokuvausfoorumilta parin muun retrokameran kera. Maksoin kameroista yhteensä 50e sis. postikulut ja filmeistä 25e/kpl.

Tässä kooste tämän viikon kamerakaluston uusista tulokkaista:Tälläistä jälkeä tuli ensimmäisillä kuvilla, jännittävintä oli odottaa kuvien valmistumista jossa meni noin 45min, eli ei mitään nopeetakaan hommaa :D Lisäksi kamerat eivät tokalla yrittämällä heti toimineet jostain syystä, vaan piti painaa liipasinta muutaman kerran ja vähän pidempäänkin, jotta kamerat lopulta räpsähtivät (johtuu ehkä siitä ettei kameroita ole pitkään aikaan käytetty ja käyvät siksi alkuun vähän hitaalla?). Nämä olivat siis ensimmäiset otokset, joten parempia kuvia tulossa vielä! Onhan näissä aivan ihana vintage -meininki vai mitä? Ette voi kuvitellakaan miten iloinen olin kun näin kameroiden toimivan, olin kokoajan pelännyt niiden joutuvan pelkäksi rekvisiitaksi. Oon tosi innoissani, enkä malta odottaa päästä kuvaamaan lisää! 


9 kommenttia:

 1. Polaroidit on kyl puhdasta neroutta. Hieno myös toi sun Supercolor 635 CL. Siitä hyvä kameramalli kun siinä on valmiiksi toi kiinteä salama, ei tarvi ostaa erikseen uutta kuten tohon mun SX-70:een. Mainitsit jutussa et kamera ei ottanut heti kuvaa, itellä se ainakin useinmiten johtui siitä että valoa ei oo tarpeeksi ja se ottaa kuvan hitaammin (teline tässä tilanteessa takais vakaan kuvan) kaks noista kuvista ainaki näyttäis heilahtaneilta eli pient viivettä ois ollu. Hienoi artsukuvii kuitenki :)

  Mahtavaa et pääsit heti testaan tota viimeisintä ja parasta filmityyppiä joka on jo niin vakaa että se kestää päivänvaloa heti kamerasta ulos tullessaan. Voin sanoo et vuosia taaksepäin olleet filmityypit ei ollu häävin stabiileja kuvan laadultaan ja hukkaan saattoi mennä filmikasetista yli puolet. Hyviä Polaroid-momentsei sulle.

  http://snapshotmotions.blogspot.fi/2013/02/linssin-takaa-polaroid.html?showComment=1363174378014

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, polaroidit on jotain niin mahtavaa! Okei kiitos paljon vinkistä, oon vielä tosi aloittelija tässä ja noista ekoista kuvista tosiaan huomaa että heilahtanut pahasti (vähän hämärässä otettukin). Myyjä kyllä varoitteli että tuo kuva pitäisi heti peittää kun tulee ulos mutta eikö siis tarvitsekaan jos se on kerta päiuvänvaloa kestävää? Mutta joo kyllä tulee oikein hyvää jälkeä varmasti tolla filmillä vielä kun vähän harjoittelee, kiitokset! :)

   Poista
 2. Juu näin ne ainakin hehkutti Impossiblen sivuilla taannoin...(http://shop.the-impossible-project.com/newsletters/?date=2012-09-18&start=20)
  Aikaisemmin myynnissä olleet filmiversiot tosiaan oli niin herkkiä valolle, että ensimmäiset sekunnit kuvan tullessa ulos ilman mitää suojaa valotti kuvan täysin. SX-70 mallille on myynnissä sellanen PX Shade joka suojaa tuoretta kuvaa ja noille 600 mallin kameroille mitä sullaki on, myydään koomisesti nimetty "frog tongue" (http://shop.the-impossible-project.com/shop/accessories/camera/ac_frogtongue#p1) joka rullaantuu kuvan päälle sen tullessa ulos kamerasta.
  Tosi käteviä ja jeesaa paljon eikä tarvi stressaa et valottuuko kuva vai ei. Tietty kuvan kannattaa aina antaa kehitttyy kuvapuoli alaspäin ja mielellään jossain vähän lämpimässä paikassa vaikka sitte rintataskussa/povaris jos on liikkuessa kuvannut.

  Kannattaa tutustua tohon Impossible Projectin sivustoon, siellä on tosi paljon infoo niiden filmeistä, miten ne käyttäytyy eri lämpötilois jne ja kuinka saat eniten irti polaroidilla kuvatessas.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ahaa okei kiitti paljon inffosta! joo oon jonkin verran ehtinyt tutustua mut pitänee tosiaan vähän tarkemmin mennä tutkimaan se läpi, luin jostain tosiaan tosta tasku tempusta liikkeellä ollessa mutta kiitos tästä, sä ootkin oikee asiantuntija polaroidejen kanssa! :)

   Poista
 3. :) Heh, no en ny ehkä asiantuntija mutta aiheesta kiinnostunu ja kaikenmaailman artikkeleita lukenu, käytännön juttui.
  Lisäks aina ku joku fiilistelee Polaroidia niin pitää antaa hyvän kiertää ja heittää vinkkei. Tos Polaroidin mualimas on hulluna kaikkee siistii fiilisteltävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyl totta että aina on kiva laittaa hyvä kiertämään ja jakaa tietojaan, kiitos sulle siitä! Huomaan kyllä itsekin kuinka alkaa janoamaan tietoa kokoajan enemmän ja enemmän kun on tän homman aloittanut, pari kk sitten en vielä tiennyt näistä vekottimista hirveesti mitää!n :D

   Poista
 4. Se on kuule menoo ny :D raha palaa ja polaroidi naksuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha niimpä! kerran kun innostuu niin pois ei tästä harrastuksesta pääse :D

   Poista