31.5.2013

Viimeinen työharjoittelupäivä

En voi uskoa että nyt on jo viimeinen työharjoittelupäivä ja huomenna valmistun media-assistentiksi! Työharjoittelu kesti tammikuun 14. päivästä tähän päivään asti, eli yhteensä 4,5 kuukautta, joten on aika haikea fiilis lopettaa hommat mainostoimisto Ständissä. Eilen minulle pidettiin jo läksiäiskakkukahvit ja sain kuulla kuinka hyvää työtä olen tehnyt ja kuinka moni asia olisi jäänyt tekemättä ilman minua! Tuli aivan mahtava olo ja tiesin,  että olen hoitanut harjoittelun tosi hyvin! Vaikka sain jo muutama viikko sitten täydet pisteet (3) työharjoittelusta, niin eilen vasta tajusin kuinka hyvää työtä olen oikeasti täällä tehnyt. Jes!

Kuva otettu ensimmäisenä harjoittelupäivänä, huh miten kauan siitä jo on!

Olen oppinut Ständissä todella paljon ja saanut lisää tietoa tästä alasta, myös henkilökunta on ollut todella mukava ja vastaanottavainen minua kohtaan. Tiedän nyt myös paljon paremmin mitä saatan haluta tulevaisuudessa tehtä median parissa. Harjoittelun aikana kävin paljon valokuvaamassa Ständin tekemiä messuosastoja, päivitin firman kalustekuvastoja, tein täysin uuden kuvaston, tein näyttötyökseni messuosastojen suunnittelijoita varten inspiraatio -lehtisen, muokkasin kuvia, editoin videota, tein perus assarihommia, tutustuin vähän painotuotantoon ja näyttöjen kalibrointiin sekä vielä paljon muita pikkuhommia. Oli kiva että valokuvaustaitojani voitiin hyödyntää todella paljon jakson aikana, ja minut palkittiinkin harrastukseeni sopivalla lahjakortilla.. :)

Tänään tuli vielä varmistus ettei Metropolian graaffisen suunnittelun linja lämmennyt ennakkotehtävilleni, mutta laitetaan ne vielä tänne esille. Ensi syksyksi tähtäimessä on siis luultavasti Heo -kansanopiston graaffisen suunnittelun linja tai ehkä jopa työt jos oman alan hommia sattuisi syksyksi saamaan. Ensimmäinen tehtävä oli siis yhden A4 pituinen teksti, tehtävänannot voi käydä lukemassa täältä.


Toisessa tehtävässä piti tehdä Street '13 -urbaanien lajien tapahtumalle juliste, jossa täytyi myös tulla ilmi tapahtuman lajit (skeittaus, bmx, skuuttaus..). Tein julisteen kokonaan Illustratorilla. Itse olin ihan tyytyväinen julisteeseen mutta parantamisen varaa olisi toki ollut, ehkä joku omaperäisempi tyyli?


Sain sarjakuvasta paljon kehuja muilta mutta itse en ole siihen niin tyytyväinen kuin julisteeseen. Olisi ollut kiva ehtiä kehittää joku omanlainen sarjakuvatyyli, mutta olen viime vuosina piirtänyt niin vähän, että tämänkin aikaan saaminen oli minulle tosi haastavaa. Aion nyt kuitenkin koittaa jatkaa ahkerammin piirtämistä ja luultavasti hakea taas ensi vuonna uudestaan parempien aikaansaannosten kera!

ps. Otan mielelläni vastaan kaikenlaisia kommentteja ennakkotehtävistäni! :)

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea valmistuneelle!! :))

  VastaaPoista
 2. Onnea valmistuneelle! Jos graffapuoli kiinnostaa ja vähän muu siinä sivussa, niin hae ihmeessä meille tonne mediapuolelle. Se on tosin enkuks mutta hyvinhän sä sitäkin osaat! Tuolta linkkiä opsiin: http://opinto-opas.tamk.fi/ops/opas/ops/kops.php?y=2012&c=1075&lang=fi ;) TTVO on kiva paikka.

  Tuun sunnuntaina Helsinkiin, vi ses!
  - Serkkus Tampesterista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Okei jees kiitti, pitää täs vuoden aikana tosiaan tutkiskella noit kaikkii vaihtoehtoi et tietää sitte mihin ens vuonna taas hakee!

   Poista