3.10.2013

Kangaskasseja ja hahmoja

Rakastan kaikenlaisia kangaskasseja ja etenkin niiden tuunaamista itse. Kassien tekeminen alkoi vuosi sitten kesällä lastenleirillä ja pääsin kunnolla vauhtiin syksyllä, kun amiksen aikana eräällä kurssilla teimme niitä koulussa (jossa syntyi tuo Is it friday yet? -kassi). Pian hankin jo omat kangasvärit ja muut värkit Sinellistä sekä Sinooperista, ja aloin tehdä niitä kotonakin. Tänäkin kesänä tuli leireillä tehtyä kasseja ja jo kesäkuun alussa tuli maalattua kassiin sydän valkoisten räiskeiden täydentämänä.


Reilu viikko sitten Helsinki Design Weekin lopussa lauantaina 21.9 järjestettiin Hahmoja! Characters! -työpaja lasipalatsin toisessa kerroksessa Kaupunkiverstaassa, johon osallistuin yhden luokkalaiseni kanssa. Päästiin ensin suunnittelemaan itse joku hahmo, ja sen jälkeen se vietiin suunnittelijalle joka otti kuvan ja teki siitä Photoshopilla tarratulostekelpoisen, josta siirryttiin toiselle koneelle tulostamaan tarrat. Lopuksi painamaan tarra kangaskassiin prässillä.


Minun hahmoni syntyi Helsinki Design Weekin kantamasta Action -teemasta ja väsymyksen tuottamasta kahvin himosta: Super Coffee, haha (joka ristittiin myös Ninjakupiksi)! Hahmo piti pitää tosi simppelinä jotta siitä saataisiin tehtyä tarra, eli ei päässyt hirveästi piirustustaidoilla revittelemään. Yksinkertaistaminen meinasikin olla aika hankalaa kun teki mieli lisäillä erilaisia yksityiskohtia, mutta olen ihan tyytyväinen tähä lopputulokseen. Tarra on painautunut kankaaseen tosi nätistä, ihan kuin kaupastakin ostetuissa kasseissa! Tarroja jäi vielä yli, joten ehkä käyn joku päivä painamassa ne prässillä vielä toiseenkin kassiin tai vaikka paitaan. Työpaja oli tosi mielenkiintoinen ja hauska kun sai oman tekeleen mukaansa vain viiden euron materiaalimaksua vastaan, koitan jatkossakin bongailla samantyyppisiä luovia tapahtumia!6 kommenttia:

 1. Pääsit mun TOP5-listalle linkkaa blogisi postauksessa:)
  http://anni-johanna.blogspot.fi/2013/10/linkattujen-top5.html

  VastaaPoista
 2. ää ihastuin sun blogiin ihan supana! sun blogis on just sellainen jota jaksaa selata pidempäänkin, sait kyllä ehdottomasti uuden lukijan!

  http://obscuropicturis.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos paljon! Mahtavaa saada uusi lukija, käyn ehdottomasti tsekkaamassa myös sun blogin :)

   Poista