17.4.2014

Ennakkotehtävä: Pakkaus -ja brändimuotoilu, Lahti

Nyt kun on aikataulut edes pikkasen rauhoittuneet viimeisten ennakkotehtävien palautusten myötä, niin voisin vähän avata mitä viime kuukauden aikana tuli tehtyä. Hain yhteensä kolmeen kouluun, kahteen ammattikorkeakouluun (Ensimmäinen vaihtoehto Metropolia: graafinen suunnittelu ja toinen Lahden muotoiluinstituutti: pakkaus- ja brändimuotoilu), sekä yliopistohaussa Aalto-yliopistoon (taideteolliseen graafisen suunnittelun linjalle).

Aallon tehtävä jäi niin viime tinkaan etten ehtinyt kuvata sitä kunnolla, joten aion koota zine -julkaisuni uudestaan kunahn ehdin ja kuvata sen kunnolla. Metropolian tehtäviä pitää miettiä haluanko edes julkaista.. ei ollut ihan mun vuosi niiden suhteen, haha
Tykkäsin tosi paljon tehdä viime viikon maanantain palauttamaani muotoiluinstituutin tee -aiheista tehtävää. Lyhyesti: piti valita kaupasta jokin teepakkaus ja luoda sille uusi ulkoasu ja lopuksi vielä koota kasaan, sitten kuvata 3-5 kuvan sarja tuotteen käytöstä sekä lopuksi suunnitella ja esittää kuvasarjan avulla mitä pakkauksen QR -koodi kertoo käyttäjälle. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.
Minulle jäi vajaa viikko aikaa keskittyä tehtävään kunnolla sen jälkeen kun olin palauttanut tehtävät Metropoliaan ja Aaltoon. Harmitti etten ollut aloittanut tehtäviä aikaisemmin, koska olisin halunnut panostaa tähän enemmän ja saatoin kiireessä jopa mennä vähän ohi tehtävänannon. Olen kuitenkin aika tyytyväinen tähän ja sain vähintäänkin hyvää harjoitusta pakkaussuunnittelun puolelta. Aion hakea ensi vuonna uudestaan tälle linjalle jos tänäkään vuonna ei opiskelupaikkaa heru.

Tehtävä 1: Pakkaus -arkea ja luksusta, valmis pakkaus ja pohjapiirros.
Tehtävä 2: Pakkaus kohtaa käyttäjän, valokuvasarja:


Tehtävä 3: Pakkaus kertoo tarinoita, valokuvasarja QR-koodin käytöstä:Eli nyt peukut pystyyn ja oottelemaan jos saisin kutsun pääsykokeisiin!
Olisi myös hienoa nähdä muiden tekemiä teepakkauksia näihin tehtäviin

10 kommenttia:

 1. Onpa upeaa jälkeä, tosi valmiin ja mietityn näköstä! Hain kans tonne aaltoon graafista suunnittelua, joten oottelen innolla kuvia sun zinestä:p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nyt vaan peukut pystyssä ootellaa pääsykoekutsuja.. Kiva kuulla, koitan saada koottua zinen uusiksi ja kuvattua tänne (koska minulla oli vain yksi kappale jota en ehtinyt hirveessä kiireessä edes kunnolla kuvaamaan..) ja olisi kyllä tosi kiinnostavaa nähdä muidenkin zinejä! :)

   Poista
 2. Vau, tosi viimeistelty ja ammattimainen työ!! hain myös aallon graafiselle, ja jäi harmittamaan kun missasin tuon metropolian haun jotenkin ihan kokonaan:D saa nyt nähdä miten käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Näistä tulee aina niin hyvä mieli kun osaa välillä olla hirveen ankara itselleen ennakkotehtävien ja muiden merkittävien töiden suhteen.. Joo monelle käy se ettei ehdi hakemaan kaikkiin mihin aluksi aikoi, itse onneks hain kaikkiin kolmeen mihin suunnittelinkin, mutta permpi se on sitten tehdä edes yksi kunnolla kuin kuusi hutaisten! Kiva ois nähdä sunkn zine :)

   Poista
 3. Tosi siisti toi pakkaus kyllä!! Tykkään! Go Milla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon Joni! Menihän tää vähän tehtävänannon ohi, mutta loppujen lopuksi rakastuin itsekin tohon mun pikku pakettiini! Tän tehtävän tekeminen oli varmaan kaikista opettavaisinta ennakkotehtävistä :)

   Poista
 4. Uuuuu mua kiinnostaa sun muutkin ennakkotehtävät!! Hain itse juuri samoin koulutusohjelmiin tätä pakkaussuunnittelua lukuunottamatta, eli Metropoliaan ja Aaltoon ja näitä ennakkotehtäviä on kiva tiirailla >:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla! Pakko saada se Zine ainakin tänne kaikkien kommentoitavaksi :) Mutta metropolian eurooppahässäkästä en tiiä.. ainoa mihin siinä olin tyytyväinen, on kirjoitustehtävä ja se ei varmaa monia kiinnosta :D kuten oon monta kertaa jo sanonut, tää ei tosiaan jostain syystä ollut mun vuosi metropolian suhteen..

   Poista
  2. Haha musta se oli just hauska tehtävä! :D Katoin niitä viimevuotisia ennakkotehtäviä eikä olisi iskenyt ollenkaan. Tsemppiä kuitenkin!! :-)

   Poista
  3. Joo monet sanoo ihan samaa, must tuntuu kans et vika ei ollu tehtävässä vaa mussa.. aalto tais imee kaiken inspiraation tänä vuonna, haha :D mun viimevuoden metropolian tehtävät löytyy täältä http://luova-mieli.blogspot.fi/2013/05/viimeinen-tyoharjoittelupaiva.html ja paljon tsemppiä myös sulle! :)

   Poista